Hier kom je elke dag weer je bed voor uit: 

Je vergroot het levensgeluk door mensen te inspireren, verandering leuk te maken en significante resultaten te behalen met behulp van de Agile of Lean filosofie.  

 

De Lean Consultancy Group is op zoek naar een Lean Consultant in opleiding die binnen 6 tot 9 maanden door kan groeien naar de functie van Agile/Lean Consultant & Trainer. In deze rol waarin je intern bij de Lean Consultancy Group aan de slag gaat, word je klaar gestoomd met Agile/Lean kennis en vaardigheden om vervolgens zelfstandig naar onze klanten te kunnen gaan in de rol als Consultant & Trainer. 

 

Wat je écht doet?

 • Als Agile/Lean Consultant in opleiding ben jij zowel actief als consultant & interne projectleider. Daarnaast ontwikkel je trainings- en coachings vaardigheden. Je volgt de Agile en Lean Expert training (incl. Green Belt certificaat) en vervolgens leren om deze training zelf te geven.
 • Je bent na de opleiding actief als (team) coach, consultant, trainer of programma manager bij organisaties in diverse sectoren. Afwisseling staat centraal in je rol!
 • Je maakt jezelf overbodig. In Agile trajecten willen we onszelf overbodig maken: snel maar realistisch. Daarom leren wij onze competenties aan opdrachtgevers. Een Agile/Lean Consultant is bij ons dus ook altijd trainer en een trainer is ook altijd Agile/Lean Consultant.
 • Je kiest niet alleen voor een afwisselende rol, óók voor een afwisselende werkomgeving. Wij zijn actief in bijna alle dienstverlenende sectoren in Nederland.
 • Je houdt van mensen, bijna alle mensen. Je bent nieuwsgierig naar hun drijfveren, overtuigingen en gedraging en – hoe moeilijk ook – je probeert ze te begrijpen. Dat is namelijk volgens ons dé manier om veranderingen voor elkaar te krijgen.
 • Je bent altijd op zoek naar hoe iets beter kan en maakt het graag samen met anderen beter.

 

Hoe je week eruit kan zien als bijvoorbeeld Agile Coach

Op maandag heb je een rol als coach en ga je langs bij een gemeente. Zij zijn net gestart met Agile en willen een van hun diensten gaan uitbreiden met behulp van de Scrum methodiek. Je sluit aan bij de Sprintplanning. Na afloop reflecteer je met de Scrum Master op de sessie, wat ging goed en wat kan beter. Vervolgens ga je werkvloeren bij het team, zodat je volgende keer je observaties kan delen.

 

Dinsdag en woensdag moet je vroeg uit de veren, want je geeft samen met Dorrit een training over Scrum. De deelnemers zijn aan de slag gegaan met het vormen van hun Scrum-team en het daarbij behorende Scrum-bord. Na de presentaties bespreken jullie de krachten en valkuilen van een team. Vervolgens help je hen dit toepassen in  de Sprint retrospective.

 

Donderdag heb je een meeting met Arjen, je talentmanager. De persoon die vragen stelt over jou, je medewerkerstevredenheid deze week en je ontwikkeling. Je bespreekt je leerdoelen, wat heb je deze week geleerd? Waar liep je tegenaan? Samen hebben jullie een reflectie op de week en bepalen jullie de volgende stappen om nog meer impact te maken bij jouw klanten.

 

Op vrijdag is het LCG-dag. Tijd om eens bij te kletsen met je collega’s, te sparren over de dingen waar je tegen aanloopt en om de laatste verbeteringen door te voeren voor het opzetten van de Agile tak. Uiteindelijk sluit je dan voldaan de week af met je gezellige collega’s onder het genot van een biertje en een bitterbal in de lokale kroeg.

 

Wat vragen we van jou?

 • Je bent een top talent en hebt de ambitie om door te groeien naar de functie Agile/Lean consultant & trainer.
 • Een afgeronde WO-opleiding. Wij zien dit als noodzakelijk in onze ambitie om de thought leaders op het gebied van Lean en Agile in Nederland te worden. Ook onze klanten stellen deze eis.
 • Je hebt  2 tot 5 jaar werkervaring in een dynamische, veranderlijke omgeving.
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als consultant en/of trainer óf je hebt onlangs een management traineeship afgerond.
 • Kennis van en ervaring met Lean en Agile is een pré.
 • Je hebt een onuitputtelijke bron aan energie en inspiratie, je bent de zogenaamde confetti consultant. Een persoon die op een onderscheidende, creatieve wijze de wereld betreedt.
 • Je maakt snel contact en schakelt makkelijk van directieniveau naar de werkvloer.
 • Je neemt jezelf niet te serieus, maar je vak wel! Dit betekent dus niet dat je de beste moppen tapper bent (hoewel we dat wel gaaf vinden), maar vooral dat je anderen op een unieke manier weet te inspireren.
 • Verandering en verbeteren weet je heel erg leuk te maken. Jouw motto: ‘het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

 

Solliciteren

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

 

Stap 1: reageer

Heb je interesse in de vacature Lean consultant/trainer of junior Lean consultant? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie en een recent CV. Stuur dit op naar het Office Management, info@leancg.nl, onder vermelding van de betreffende vacature titel. Voor meer informatie kun je ook bij het Office Management terecht, +31(0)85 0655 392. Je ontvangt binnen 3 werkdagen bericht op je sollicitatie.

 

Stap 2: maak een filmpje

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, willen we graag zien of je een echte confetti-consultant bent. Daarom willen we je vragen om een filmpje te maken van maximaal 30 seconden waarin jij laat zien waarom je bij de Lean Consultancy Group past. Binnen 3 werkdagen ontvang je reactie van ons.  

 

Stap 3: Kennismakingsworkshop

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, en we vinden dat je past binnen de Lean Consultancy Group nodigen we je graag binnen twee weken uit voor een kennismakingsworkshop waar ook andere kandidaten bij aanwezig kunnen zijn. We vertellen je over de visie en werkwijze van de Lean Consultancy Group. We vragen je ook om een presentatie te geven van vijf minuten over jezelf en jouw visie op Lean. Vervolgens geven alle aanwezige kandidaten elkaar hierop feedback. Tot slot ga je speeddaten met de partners EppoMartijn en Paul: elk gesprek duurt tien minuten.

 

Stap 4: geef een workshop

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je een workshop van 45 minuten geeft aan de drie partners. We streven er naar om dit binnen een week na de kennismakingsworkshop in te plannen. Na afloop van de workshop krijg je direct feedback in de vorm van tips en tops.

 

Stap 5: ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de workshop hebt gegeven stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee met één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG-ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van de Lean Consultancy Group en het verbeteren van elkaar.

 

Stap 6: arbeidsvoorwaardengesprek 

Na afloop van de LCG–dag bepalen we of je bij de Lean Consultancy Group past. En natuurlijk ook andersom: lijkt de Lean Consultancy Group jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We plannen dit één werkdag na de LCG dag.

 Welkom bij de club!