Consultant / trainer / coach LCG België

Hier kom je elke dag je bed voor uit!

LCG bestaat dit jaar 10 jaar in Nederland. Gestart als Lean trainings- en consultancybedrijf biedt LCG nu een brede adviesdienstverlening met diverse proposities waaronder Lean en Agile. En we zijn ontzettend trots dat we de afgelopen 5 jaar uitgeroepen zijn tot #1 beste werkplek van Nederland. In de laatste jaren hebben we regelmatig Belgische organisaties als klant mogen begroeten. Dat is ons goed bevallen. En onze klanten ook, gelukkig. Daarom zetten we nu een volgende stap, over de grens wel te verstaan, door de opstart van LCG België. Een nieuwe entiteit die de kenmerkende LCG way in België gaat inzetten om organisaties te helpen prestaties structureel te verbeteren. En ook hier willen we laten zien dat verandering positief en energiek kan zijn.

Heb jij de ondernemersgeest om onze gloednieuwe entiteit in België succesvol in de markt te zetten, klanten te inspireren, verandering leuk te maken en ben je gedreven om significante resultaten te behalen?

Lean vacature

Wat je écht doet

 • Je vindt het leuk om op strategisch niveau mee te denken én om met je voeten in de klei te staan.
 • Je werkt samen op diverse locaties, thuis én bij de klant. Je hangt aan de telefoon, kruipt in de laptop, faciliteert een workshop en behangt je werkkamer met flipover en post-its.
 • Je traint, adviseert en coacht klanten als een typische LCG confetti consultant. Je laat zien dat veranderen leuk kan zijn wat leidt tot indrukwekkende verbeteringen van prestaties en enthousiasme in de organisatie.
 • Je verbetert het businessmodel en de waardepropositie van LCG België, gericht op dienstverlening in verander- en verbetertrajecten.
 • Je maakt jezelf overbodig. In onze klanttrajecten willen we onszelf overbodig maken: snel maar realistisch. Daarom leren wij onze competenties aan opdrachtgevers. Een consultant is bij ons dus ook altijd trainer en een trainer is ook altijd consultant.
 • Je kiest niet alleen voor een afwisselende rol, óók voor een afwisselende werkomgeving. We willen actief zijn in de regio Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant, Oost- en West-Vlaanderen.
 • De ene dag faciliteer je een workshop om meteen resultaten te behalen, de andere dag begeleid je een team naar een volledige Lean of Agile transformatie. Hadden we al gezegd dat het afwisselend was?

Wat wij bieden

 • Een Great Place to Work met ongekend gave, gedreven en enthousiaste collega’s
 • De kans om binnen een succesvol training & adviesbedrijf een startup bedrijfstak naar duurzaam succes te helpen groeien
 • Een bedrijf vol practice what you preach: werk is bij ons inspiratie. Zodat je na een werkdag ook daadwerkelijk met nieuwe energie naar huis keert
 • Een steile leercurve door een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling
 • Altijd inspirerende locaties om samen te komen en te werken
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te richten, thuis, bij de klant en out there waar het gebeurt. Altijd op inspirerende locaties.
 • Een minimum van 25 vakantiedagen
 • Een salaris dat past bij een Great Place to Work en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Je wordt ondergedompeld in het warme LCG bad. We vinden het belangrijk dat je het LCG DNA helemaal tot je neemt. Daarom hebben we een uitgebreid inwerkperiode in België én Nederland.

Hoe je week eruit kan zien

Op maandag heb je een rol als consultant en ga je langs bij een ziekenhuis. Zij zijn al een tijdje bezig met Lean en je sluit aan bij de dagstart van het continu verbeterteam. Na afloop reflecteer je met de facilitator op de dagstart, wat ging goed en wat kan beter. Vervolgens ga je werkvloeren (waarnemen op de werkvloer) bij de spoedeisende hulp, zodat je volgende keer je observaties kan delen.

Op dinsdag heb je samen met Paul twee afspraken met potentiële klanten. De een is een middelgrote gemeente in Vlaanderen, de ander een KMO in de buurt van Brussel. In de gesprekken ga je op zoek naar de uitdaging van die organisatie en denk mee over hoe ze deze het beste aan kunnen pakken. Na afloop merk je dat je een fijn contact hebt gehad en ben je blij omdat je een voorstel voor een aanpak mag maken.

Woensdag moet je vroeg uit de veren, want je geeft samen met jouw Belgische collega een training over Kaizen. De deelnemers gaan aan de slag met een probleem om dit structureel op te lossen. Iedereen gaat in duo’s de A3 verder aanscherpen. Vervolgens bespreken jullie de inzichten en tips voor het opstellen van een goede A3.

Donderdag ben je in Nederland op bezoek bij een klant van LCG in Nederland. Nienke heeft daar die dag een sessie met het directieteam en jij sluit aan om te leren hoe zij dat aanpakt. De laatste twee uur heb je een strategische sessie met Paul en Martijn. Jullie bespreken de behaalde resultaten en geleerde lessen en bepalen de strategische agenda voor de komende weken.

Op vrijdag is het LCG-dag. Tijd om eens bij te kletsen met je collega’s in Nederland, te sparren over de dingen waar je tegenaan loopt en om de laatste verbeteringen door te voeren voor het nieuwe product Kata-coaching. Uiteindelijk sluit je voldaan de week af met je gezellige collega’s onder het genot van een biertje en een bitterbal in de lokale kroeg.

Wat wij vragen (best wel wat)…

 • Een afgeronde Master opleiding aan de universiteit, bij voorkeur met relevantie op onderwerpen als Lean/Agile of ondernemerschap.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring, bij voorkeur in meerdere dynamische, ondernemende en veranderlijke omgevingen.
 • Een onderneming en product laten groeien is waar jij je bed voor uitkomt en dat doe je graag met je voeten in het slijk.
 • Je ademt de Belgische cultuur. We beseffen ons ter degen dat de Belgische en Nederlandse cultuur echt anders zijn. En we weten uit ervaring dat het cruciaal is aan te sluiten bij een bestaande cultuur.
 • Je houdt van mensen, bijna alle mensen. Je bent nieuwsgierig naar hun drijfveren, overtuigingen en gedrag en – hoe moeilijk ook – je probeert ze te begrijpen. Dat is namelijk volgens ons dé manier om veranderingen voor elkaar te krijgen.
 • Een onuitputtelijke bron aan energie en inspiratie. Een persoon die op een onderscheidende, creatieve wijze de wereld betreedt.
 • Je maakt snel contact en schakelt makkelijk met je collega’s, de samenwerkingspartners en natuurlijk met (potentiele) klanten.
 • Je neemt jezelf niet te serieus, maar je vak wel! Dit betekent dus niet dat je de beste moppentapper bent (hoewel we dat wel cool vinden), maar vooral dat je anderen op een unieke manier weet te inspireren.
 • Verandering en verbeteren weet je heel erg leuk te maken. Jouw motto: ‘het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’.
 • Je bent in staat om kritisch te bevragen, te challengen en keuzes te maken.
 • Je wordt warm van continu verbeteren, van leerprocessen en ondernemerschap.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift. En Frans is een plus puntje.

Solliciteren

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

Stap 1: reageer

Heb je interesse in de vacature Startup consultant/ondernemer LCG België? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie en een recent CV. In je motivatie willen we natuurlijk graag terugzien waarom je bij LCG wilt werken. Daarnaast willen we je vragen om een voorbeeld te beschrijven vanuit je eigen ervaring waar je impact hebt gemaakt. Aan welk resultaat heb jij meegewerkt (of heb jij neergezet).
Stuur dit op naar ons Recruitment Team, recruitment@leancg.nl, onder vermelding van de betreffende vacaturetitel. Voor meer informatie kun je ook bij het Office Management terecht, +32(0)78 48 23 60. Je ontvangt binnen 3 werkdagen bericht op je sollicitatie.

Stap 2: maak een filmpje

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, willen we graag zien of je een echte confetti-consultant bent. Daarom willen we je vragen om een filmpje te maken van maximaal 30 seconden waarin jij laat zien waarom je bij LCG past. Binnen 5 werkdagen ontvang je reactie van ons.

Stap 3: speeddate LCG

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, en we vinden dat je past binnen LCG nodigen we je graag binnen twee weken uit voor een speeddate waar ook andere kandidaten bij aanwezig kunnen zijn. We vertellen je over de visie en werkwijze van LCG. We vragen je ook om een presentatie te geven van vijf minuten over jezelf en jouw visie op Lean. Vervolgens geven alle aanwezige kandidaten elkaar hierop feedback. Tot slot ga je speeddaten met een collega en één van de partners van LCG (Paul, Eppo of Martijn): elk gesprek duurt tien minuten.

Stap 4: geef een workshop

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je een workshop van 45 minuten geeft aan twee partners (Paul, Eppo of Martijn) en een collega van LCG. We streven er naar om dit binnen een week na de kennismakingsworkshop in te plannen. Na afloop van de workshop krijg je direct feedback in de vorm van tips en tops.

Stap 5: ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de workshop hebt gegeven stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee met één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG-ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van LCG en het verbeteren van elkaar.

Stap 6: arbeidsvoorwaardengesprek

Na afloop van de LCG–dag bepalen we of je bij LCG past. En natuurlijk ook andersom: lijkt LCG jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We plannen dit één werkdag na de LCG dag.

Welkom bij de club!