Waarom Agile bij LCG?

Steeds meer Lean experts verbreden zich met het Agile gedachtegoed en versterken zichzelf daarmee als organisatieverbeteraar. Logisch, want het fundament is immers gelijk: continu verbeteren met de klant centraal. Daarom geloven wij dat Agile en Lean heel goed bij elkaar passen

 

 

 

 

 

 

 

Hogere klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid én een beter bedrijfsresultaat

Wij staan voor impact. We hebben jarenlange ervaring in huis in het begeleiden van Agile transformaties waarin we zichtbaar resultaat hebben geboekt.

 

Wij combineren de harde en hardnekkige kant

Ons belangrijkste inzicht is dat je voor een succesvolle Agile transformatie aandacht moet hebben voor zowel de harde als hardnekkige (zachte) kant van de verandering. Dat kost vaak meer tijd, maar zorgt voor duurzame, hogere klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid. En, niet heel onbelangrijk, een beter bedrijfsresultaat.

 

Hoe dan we dat?

Agile-Lean-training 

Wij maken verandering leuk

Wij staan voor het leuk maken van verandering. Dit begint met een inspirerend veranderverhaal waarin de zingeving voor iedereen duidelijk is. Ook kiezen we voor verrassende werkvormen en zetten we de mensen snel zelf aan het werk. Dat zorgt voor een positieve sfeer. Bovendien zijn onze consultants enthousiast over hun werk. Heel enthousiast. Dat werkt aanstekelijk.

 

Wij bieden standaardisatie op maat, waarbij we Agile én Lean kunnen combineren

Van LCG mag je altijd een aanpak specifiek voor jouw situatie verwachten. Hier brengen wij onze expertise en ervaring in. Wij noemen dat standaardisatie op maat. Agile en Lean zijn geen doel op zich, maar moeten helpen de doelen van jouw organisatie te behalen. Afhankelijk van de specifieke situatie zullen we dan ook in gezamenlijk overleg bepalen wat de juiste interventie is. En daarbij kunnen we gebruik maken van de Agile én Lean gereedschapskist. Dat betekent dat we altijd wel het juiste middel vinden. Zo zou bij het verbeteren van programmamanagement de Obeya behulpzaam kunnen zijn. Of wellicht zijn een duidelijke rolverdeling en een transparante product backlog de ontbrekende schakels in de samenwerking in een project.

 

We maken onszelf overbodig

Tot slot: geen enkele organisatie zit te wachten op eindeloze trajecten met externe adviseurs. Daarom maken we onszelf van meet af aan overbodig. Dit doen we door interne Agile experts en coaches op te leiden op de werkvloer. En voor iedereen geldt hetzelfde proces: voordoen, nadoen, zelf doen.