Behaal jouw resultaten

Onze aanpak is gericht op het behalen van impact op de klanttevredenheid, medewerkertevredenheid en het operationeel resultaat van onze klanten. De essentie is om van klant-zijn een feestje te maken en voor medewerkers het werk inspirerend te laten zijn. Gevolg: betere bedrijfsresultaten.

Wij baseren onze aanpak op de Lean en Agile filosofie. De drempel om te starten is laag: we begeleiden klanten in vrijwel alle sectoren en bij uiteenlopende vraagstukken. We helpen kleine start-ups en grote organisaties en alles daartussen. Het productaanbod is divers: van kennismakingsworkshops tot grote Lean of Agile transformaties. Onze organisatie bestaat uit ongeveer 50 Lean en Agile consultants/trainers. Die allemaal enthousiast zijn over hun werk. Heel enthousiast.

De aanpak die wij hanteren is te omschrijven als de ‘LCG-way’. Wil je graag weten of de Lean Consultancy Group bij jouw organisatiedoelen past? This is how we do it!

Aanpak Lean Consultancy Group

Training en advies, altijd op maat

Wil jij je organisatie versterken door je mensen te trainen? Wij helpen je met Lean en Agile trainingen, zowel incompany als op Open inschrijving. Zoek je begeleiding en ondersteuning bij een transformatie? Onze ervaren consultants en coaches helpen je graag hierbij. Wil je dat wij ons opstellen als adviseur, interim manager of projectleider? We laten onze rol in de organisatie altijd aansluiten op de behoefte. Bovendien: we maken ons snel overbodig. Dat betekent dat we onze kennis en vaardigheden zo snel mogelijk in jouw organisatie willen borgen.

Veranderen is leuk

Stel je eens voor dat veranderen leuk is… Dan zou het doorvoeren van een verandering toch veel makkelijker zijn? Daarom kiezen we voor verrassende werkvormen en zetten we de mensen zelf snel aan het werk. Dat zorgt voor een positieve vibe. Klanten noemen ons onderscheidend in onze creatieve en energieke aanpak in onze trajecten en trainingen. Wij maken veranderen leuk en inspirerend. We kunnen niet anders!

Inspiratie in plaats van weerstand

Je weet het vast: het heeft geen zin weerstand uit de weg te ruimen. Je kunt veel beter mensen inspireren om energie aan te boren, waarmee een zaadje voor een verandering wordt geplant. We zien keer op keer dat dit wel werkt. We geloven in ‘inspireren = excelleren’ en streven ernaar dat organisaties hun processen echt anders gaan zien. Soms gaan we hiervoor ook op bezoek bij andere bedrijven die we eerder hebben geholpen. Net zolang tot we iemand horen zeggen: “Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat we het eerst anders deden.”

We maken onszelf overbodig

Tot slot: geen enkele organisatie zit te wachten op eindeloze trajecten met externe adviseurs. Daarom maken we onszelf van meet af aan overbodig. Dit doen we bijvoorbeeld door interne Lean experts en coaches op te leiden op de werkvloer. En wil je dat wij ons opstellen als adviseur, interim manager of projectleider? We laten onze rol in de organisatie altijd aansluiten op de behoefte. Hierbij staat voorop dat we ons snel overbodig maken. Snel, maar wel realistisch. Dit betekent namelijk dat jouw organisatie uiteindelijk in staat is zelfstandig continu te verbeteren.

Visie op leren

Onze klanten kloppen bij ons aan omdat ze bijvoorbeeld willen leren een bepaald proces anders aan te pakken. In onze Lean-trajecten is dan ook veel aandacht voor leren. De kunst daarbijis ervoor te zorgen dat het geleerde daadwerkelijk beklijft. Hoe doen we dat?

  • Oefenen met nieuwe manieren: We laten je in een veilige omgeving oefenen met nieuwe manieren om zo het ingesleten pad te verlaten. Alleen zo ontdek je de voordelen van anders denken en doen. Door middel van het aanreiken en ontwikkelen van andere routines creëer je een nieuw ‘geitenpaadje’ in je hersenen.
  • Een veilige en inspirerende leeromgeving: Bij elke opdracht kijken we naar de dominante leerstijlen in de groep en wat de organisatie nodig heeft. Hierop passen we onze aanpak aan. In onze leeromgeving mogen fouten gemaakt worden en wordt leren inspirerend. Dan kan het grote experimenteren beginnen!
  • Reflecteren kun je leren: Het leereffect beklijft ook door reflectie. Zowel van jezelf als van anderen. We zorgen ervoor dat feedback altijd respectvol en constructief is. En we geven je tussentijdse praktijkopdrachten die we samen evalueren. Op naar nieuwe ‘geitenpaadjes’!

Neem contact met ons op: