Nienke de Rooy
Lean Consultant & trainer

Pragmatisch, direct, onderzoekend

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

In 2006 maakte ik kennis met Lean toen ik bij Achmea als teamleider Zorg werkte. Mijn team was één van de eerste teams binnen Achmea dat een SENS (lean)-traject zou gaan doorlopen. Toen ik de SENS-experts aan het werk zag, wist ik meteen dat ik dat werk ook wilde gaan doen. In de daaropvolgende 2,5 jaar heb ik een aantal financiële teams, het callcenter van Centraal Beheer en een marketingteam van FBTO begeleid met SENS. Na Achmea volgde een kort jaar als Lean Black Belt bij ING. In 2011 stapte ik over naar het VUmc, waar ik als Lean Coach veel ervaring opdeed met 5S (werkplekoptimalisatie) in verschillende laboratoria en afdelingen in de polikliniek. Daarnaast heb ik vele processenverbeteringen begeleid met behulp van de A3-methode (en heb ik leidinggevenden getraind en gecoacht).

Wat is jouw achtergrond?

Ik studeerde Communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik ben gecertificeerd MBTI-trainer en Lean Practicioner. In 2013 behaalde ik mijn certificering als Lean Six Sigma Black Belt.

Wat kenmerkt jou als persoon?

Ik haal in mijn werk de meeste voldoening uit praktische toepassingen die zichtbaar resultaat leveren. Het probleem oplossen voor de klant, dat is waar het om gaat. Ik heb Achterhoekse roots en vertrok na mijn studie in Nijmegen naar Amsterdam, waar ik nog steeds woon. Ik ben recht voor de raap en altijd in voor een grapje. Mijn motto: successen moet je vieren!

Meld je aan
voor de LCG nieuwsbrief

aanmelden