Marthe Schaaf
Lean consultant en trainer

Analytisch, creatief en zorgzaam

Marthe is bij LCG werkzaam als Lean consultant en trainer.

Marthe is na de middelbare school gestart met de studie HRM en psychologie (Fontys Tilburg) waarin ze de mooie balans tussen de harde en zachte kant van organisaties terugvond. Tijdens haar stage in het Havenziekenhuis in Rotterdam werd ze zo enthousiast over de complexiteit van de zorg, dat ze na haar bachelor de masterstudie Zorgmanagent (Erasmus Universiteit Rotterdam) is gestart.

Na haar masterstudie volgde haar eerste baan in het Wilhelmina Kinderziekenhuis(WKZ) als stafmedewerker procesoptimalisatie en patiënttevredenheid. In deze functie leidde zij onder andere medewerkers tot Yellow Belt op en hielp afdelingen de logistieke processen Lean in te richten. Na een kleine twee jaar is Marthe verhuisd van het kinderziekenhuis naar het AZU UMC Utrecht. Hier is zij aan de slag gegaan om als stafadviseur van de Raad van Bestuur het calamiteitenproces te optimaliseren en de rol van ambtelijk secretaris calamiteitencommissie te vervullen. Een complexe taak in een turbulente tijd waarin zij altijd haar focus hield op het verbeteren van het (zorg)proces voor de patiënt.

Marthe gelooft dat je niet alleen kunt verbeteren na fouten, maar dat je door het kritisch bekijken van het systeem proactief kunt verbeteren. Ze vindt het mooi om medewerkers in te laten zien dat je met kleine verbeteringen de ervaring voor de patiënt/klant heel erg kunt verbeteren. Vandaar dat ze binnen het UMC Utrecht de overstap heeft gemaakt naar Lean consultant. Als Lean consultant begeleidde Marthe medische afdelingen met het implementeren van de continu verbetermethodiek, het analyseren en optimaliseren van processen en het coachen op houding en gedrag van management. Als Lean consultant is Marthe gedreven en met haar analytische en creatieve skills gaat ze samen met de afdeling het verbeterpotentieel opsporen en verbeteren.

Marthe woont in Amsterdam en geniet in haar vrije tijd van veel verschillende creatieve en sportieve activiteiten. Je kunt haar op haar skateboard met een schetsblok onder de arm tegenkomen waarop ze een tekening van de grachtenpanden heeft gemaakt.

Gratis Lean Kennismaking

Zou jij Lean eens kernachtig willen ervaren? Kom dan naar de gratis Lean Kennismaking van de Lean Consultancy Group.

 

aanmelden