Franke Beijer
Lean consultant & trainer

Doelgericht, analytisch, volhardend

Zijn missie: anderen helpen maatschappelijke relevantie te vinden en te realiseren.

Sinds 2017 werkt Franke bij LCG als Lean trainer en consultant. Als oorspronkelijk leraar wiskunde weet Franke hoe hij complexe zaken simpel kan uitleggen en aan de Universiteit heeft hij geleerd wat nodig is om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Beweging creëren en samen werken aan een resultaat, dat is waar Franke energie van krijgt. Bijvoorbeeld door voor zijn afstudeeronderzoek naar de sloppenwijken van Guatemala Stad te gaan, met als doel plezier te maken en over te brengen aan kinderen voor wie plezier niet vanzelfsprekend meer is.

Franke heeft acht jaar bij ABN AMRO gewerkt, waar hij actief was als financier voor bedrijven, kantoordirecteur en de laatste jaren als Lean adviseur. Hij sport graag, houdt van muziek en hij woont met zijn vriendin en drie dochtertjes in Utrecht. Bij LCG is Franke een gewaardeerde trainer en combineert hij opleiden graag met problemen oplossen en impact maken bij klanten. Hij heeft aansprekende resultaten bereikt in de sectoren finance, productie, logistiek en woningcorporatie.

Franke hecht waarde aan goede connectie en ziet de kernwaarden doelgerichtheid, transparantie en volharding als essentiële voorwaarden voor verandering. Hij zal niet schuwen om zichzelf en anderen een spiegel voor te houden, ook al kan dat soms confronterend zijn.

Zijn grootste succes als Lean consultant? Bij een eerste gesprek met een directeur bij de bank kreeg hij te horen ‘Franke, dat Lean, daar zit ik niet echt op te wachten.’ Na een half jaar was de feedback van de directeur: ‘Door jouw doorzettingsvermogen, doelgerichtheid en flexibiliteit om te begrijpen wat daadwerkelijk onze issues zijn, zijn wij succesvol met behulp van Lean.’

Meld je aan
voor de LCG nieuwsbrief

aanmelden