Alissa Wetzer
Lean consultant & trainer

Energiek, doortastend, snel schakelend, coachend

Alissa is consultant bij de Lean Consultancy Group en actief als trainer voor www.leantrainingen.nl.

Alissa heeft haar Bachelor (WO) behaald op University College Utrecht en heeft vervolgens haar Master in Cultuur, Organisatie en Management behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens haar studie is zij voor verschillende onderzoeksprojecten afgereisd naar organisaties in Turkije, Kenia en Cambodja. Daar heeft zij de kracht en energie van de Lean filosofie ervaren bij zowel winst georiënteerde bedrijven als sociale bedrijven en non-profit organisaties.

Voor haar start bij de Lean Consultancy Group, was Alissa werkzaam bij adviesbureau Ngenious. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in Lean en zich sterk ontwikkeld als adviseur en trainer op het gebied van operationeel management en projectmanagement en performance verbetering op de afdeling en in de bedrijfsketen. Zo was ze afgelopen jaar actief bij de implementatie van Operational Excellence bij Menzis.

Alissa valt op door haar enthousiasme en leergierigheid. Ze krijgt energie van het vertalen van complexe vraagstukken naar concrete en haalbare doelen. Haar reflectieve en opbouwend kritische houding gebruikt zij als een spiegel van de huidige situatie en inspiratie voor een alternatief. Het is haar ambitie om mensen met verschillende belangen en functies uit verschillende lagen in een organisatie samen te brengen. Haar doel hierbij is om samen met energie en plezier duurzaam te verbeteren zodat het effect jaren later nog zichtbaar, voelbaar en meetbaar is.

In haar vrije tijd daagt Alissa zichzelf fysiek uit in de buitenlucht op haar hardloopschoenen of in de yogaschool. Daarnaast bekijkt ze de wereld graag door de lens van haar camera en stapt ze regelmatig letterlijk uit haar comfort zone door op reis te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en verschillende (bedrijfs)culturen te ervaren.

Meld je aan
voor de LCG nieuwsbrief

aanmelden