Interim manager

Een stevige leider met flinke verbetervaardigheden.

LCG maakt organisaties klaar voor de toekomst. Dat doen we vanuit verschillende rollen. Zo nemen we als interim manager leiding en resultaatverantwoordelijkheid. We zijn dus meer dan een interim manager die op de winkel past. We zijn Lean en Agile leiders.

Programmamanager - projectleider

Een LCG’er als interim manager

Een interim manager van LCG is meer dan een leidinggevende die het team of afdeling draaiende houdt. Uiteraard doen we eerst wat nodig is: de basis op orde met een stabiel en goed functionerend team. Daarnaast brengen we continue verbetering. Omdat LCG is geworteld in de Lean en Agile filosofie – en de afgelopen tien jaar meer dan honderd organisaties heeft begeleid – zijn we in staat om zowel de zaken draaiende te houden als impact te maken op verandertrajecten. Kortom: met LCG krijgt de afdeling een stevige leidinggevende met flinke verbetervaardigheden. Voor elk niveau hebben we ervaren interim managers in huis.

We zijn Lean en Agile leiders

Onze interim managers hebben ruime leidinggevende ervaring. Zowel in de lijn als in veranderprogramma’s, Lean trajecten en Agile transformaties. Door deze ervaring kijken we breder naar leidinggeven. Daarom noemen we ons Lean en Agile leiders.

We sluiten aan bij de doelen die het team heeft en zorgen dat het team in staat wordt gesteld om deze te behalen. Zo maken we persoonlijke ontwikkeling belangrijk en werken we met transparante en visuele stuurmiddelen om klant-, medewerker- én operationeel resultaat te verbeteren. Problemen nemen we weg bij de oorzaak en kijken met een systemische bril.

We hebben in verschillende branches veel succes geboekt met onze Agile en Lean aanpak en weten dat dit een waardevolle toevoeging is bij het vervullen van een rol als interim manager.

5S methode in de praktijk Lean

Onze belofte is dat we een meetbare verbetering achterlaten

We lossen jouw probleem op. Dat kan een team zijn dat weer in rustig vaarwater komt, een proces waarbij de doorlooptijd is verkort of simpelweg kosten die zijn bespaard. We komen dus niet alleen ‘op de winkel passen’ maar realiseren blijvende verandering. We laten een verbeterd systeem achter waarin beter wordt samengewerkt en zelfstandig verder kan worden verbeterd.

5S methode in de praktijk Lean

Een Lean en Agile leider dus. En wat nog meer?

1.

We nemen echt het stokje van je over.

Het komt goed. Je kunt gelijk weer ademhalen. En dan gaan we verder bouwen.

2.

Snel de juiste persoon, snel impact.

Ook al gaat kwaliteit boven snelheid, we gaan voor het inzetten van de best passende persoon binnen een maand. En maken vervolgens een vliegende start. Door onze ervaring als consultants begrijpen we snel inhoudelijke situaties en zijn we ingesteld op direct resultaat boeken.

3.

Duidelijke richting voor de toekomst.

We zorgen voor richting. We stellen niet alleen heldere doelen voor ons succes binnen de opdracht, we kijken ook samen met jou als opdrachtgever naar de koers voor de langere termijn.

4.

Expertise binnen handbereik.

We hebben bij LCG veel specifieke inhoudelijk expertise. Die kan ad hoc ingezet worden als dat nodig is. Met één interim manager van LCG haal je de ervaring van 65 collega’s in huis. Van ontwikkeling van een management team tot het laten groeien van hele ondernemingen. We bouwen en versterken om organisaties klaar te maken voor de toekomst.

5.

We weten hoe je een Great Place to Work bouwt.

LCG is inmiddels zes jaar op rij uitgeroepen tot de leukste werkgever van Nederland. Al onze ervaring en best practices nemen we mee naar de organisaties die ons inhuren, zo ook voor interim management.

6.

Voorbeeldorganisaties in ons netwerk.

We hebben al meer dan tweehonderd organisaties begeleid in de afgelopen tien jaar. Daardoor hebben we veel voorbeelden die jouw organisatie kunnen helpen, stimuleren en inspireren.

7.

Borging van het geleerde.

We zorgen aan het einde van de opdracht voor borging van het behaalde resultaat. Desgewenst helpen we ook bij de permanente invulling van de rol van de interim manager. Het brede LCG-netwerk is beschikbaar voor de werving, aan de hand van ons eigen ‘World Class’ selectieproces.

Contact

Wil je weten hoe we jou hier mee kunnen helpen? Neem dan contact op met onze Office of een van onze interim managers. Ze helpen je graag.

Lees hier meer over de LCG Lean en Agile leiders, hun aanpak & resultaten.

LCG interim managers

Leonie Snijders
Elke Vangeel
Martine Oegema
Franke Beijer
John van Belkum
Stefan Zielhuis