Kenmerkend voor de LCG-cultuur

De unieke cultuur van LCG als beste werkgever kenmerkt zich door dat we onszelf niet te serieus nemen, maar ons vak wel! We leren van fouten maken en daarom delen we ze. En we proberen verbeteren altijd leuk te maken en hebben daarbij respect voor elkaar. Hierbij zijn we volhardend in elke situatie en zoeken altijd naar begrip.

Past jouw DNA bij LCG?

Wij selecteren nieuwe medewerkers niet alleen op basis van capaciteiten en vaardigheden, maar er wordt ook gekeken naar een match met hun DNA en of die past bij de LCG-cultuur. Dit DNA bevat gedrevenheid en enthousiasme, een grote mate van ontwikkelbaarheid én authenticiteit. In het selectieproces bepalen we ook bij een kandidaat of dat iemand is met wie je in de kroeg een biertje wil drinken. En voorop staat de grote drijfveer en het gezamenlijke 50-jaren doel.

Cultuur Great Place to Work

Cultuur van beste werkgever LCG

Een aantal concrete voorbeelden die kenmerkend zijn voor de LCG-cultuur:

 • Wekelijks wordt de medewerkertevredenheid gemeten en met elkaar besproken, en waar nodig gekeken hoe deze verbeterd kan worden. 
  Meer over luisteren
 • De LCG gelooft dat de kwaliteit van ontspanning gelijk is aan de kwaliteit van de inspanning en dat dit voor iedereen anders is. Daarom bepaal je als LCG’er het aantal vakantiedagen zelf. Een maximum is er niet, zolang je er maar minimaal 25 per jaar opneemt. 
  Meer over zorgen >
 • Als LCG’er word je altijd op een speciale manier bedankt om onze waardering uit te spreken. 
  Meer over bedanken >
 • Ogenschijnlijke normale vieringen zoals verjaardagen, jubilea en feestdagen, worden bijzonder creatief en persoonlijk gevierd.
  Meer over vieren >
 • De extreme aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is uniek. 
  Meer over ontwikkelen >
 • Het fietsevenement ‘Fietsen Door’n Festival‘ wordt volledig gefaciliteerd door LCG zodat 100% van de opbrengsten naar Stichting Make-A-Wish Nederland gaat. 
  Meer over delen >
 • Successen en fouten worden elke week met elkaar gedeeld. De ene week telefonisch en de andere week fysiek op de zogenaamde LCG-dagen. Het delen van successen en fouten is belangrijk, omdat we geloven altijd van elkaar te kunnen leren. Je hebt pas een probleem als je geen probleem hebt. 
  Meer over inspireren >
 • Plezier en inhoudelijke ontwikkeling gaan prima samen. We zijn daarom op zoek naar personen bij wie we echt zin hebben om mee samen te werken. 
  Meer over werven & verwelkomen >

Het LCG logo

Ons logo is niet zomaar ontwikkeld, de betekenis heeft alles te maken met onze LCG-cultuur. Het logo speelt in op de verpersoonlijking, de drang naar authenticiteit en herkomst. Het is opgebouwd uit een perfecte cirkel en een krachtige handgetekende omlijning. De cirkel is standaard, de omlijning is op maat.

Dit logo symboliseert continuïteit: de omlijning lijkt te bewegen.Voorwaarts, gretig naar vooruitgang. Ook staat dit logo symbool voor de kracht van kwetsbaarheid: het is immers lastig om uit de losse pols een perfecte cirkel te tekenen. Maar oefening baart kunst. Elke dag weer.

Tot slot: drijvende kracht van LCG is onze manier van werken: de LCG-way. Van daaruit specialiseren we ons in manieren, zoals Lean en Agile, om organisatiedoelstellingen te realiseren. Ook deze LCG-way is continu in ontwikkeling. Daarom hebben we een logo systeem ontwikkeld die met ons kan meegroeien.

Agile consultancy en trainingen