“Een complete Lean transformatie begeleiden is impactvol.”

Lean-team • Slingeland

Hoe het Slingeland Ziekenhuis verbeteren inspirerend maakt

Denk jij bij de Achterhoek aan mensen die de Doe-Maar-Normaal-Dan-Doe-Je-Al-Gek-Genoeg mentaliteit bezitten? Dan ken je waarschijnlijk ook Achterhoeks tweede levensmotto: ‘vaak bu-j te bang‘. Die laatste is zo typerend voor de Achterhoek dat de organisatie van de Zwarte Cross van dit motto hun festivalthema voor het jaar 2017 heeft gemaakt. In het Slingeland Ziekenhuis nemen ze dit motto ter harte. In dit artikel lees je hoe de medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis ‘vaak bu-j te bang’ toepassen bij het voortdurend verbeteren van het werk en hoe zij op die manier verbeteren inspirerend maken. Het ziekenhuis werd overigens 14 december 2016 uitgeroepen tot meest patiëntvriendelijke ziekenhuis.

Met behulp van Lean de beste worden

Het Slingeland Ziekenhuis staat in de Achterhoek, heeft 305 bedden en er zijn zo’n 1600 vaste medewerkers in dienst. Het aantal specialisten bedraagt ongeveer 100, daarbij zijn bijna alle specialismen vertegenwoordigd. Het Slingeland Ziekenhuis heeft als ambitie dat zij het beste regionale ziekenhuis van Nederland wil worden en het ziekenhuis zet Lean in als middel om dat te bereiken.

Coaches – Leiders – Teams

Het ziekenhuis is in september 2016 gestart met het ontwikkelen naar een Lean organisatie. Sinds die tijd zijn er drie Lean Coaches in dienst van het ziekenhuis. Deze worden één dag in de week begeleid door Ronnie Wenting, één van de consultants van de Lean Consultancy Group. Inmiddels wordt de derde groep Lean Leiders opgeleid door de Lean Coaches. Onder Lean Leiders worden de directieleden en het duaal management (combinatie bedrijfsmatig managers en medisch managers) verstaan.

Parallel aan een Lean Leiderschapstraject lopen de ‘Lean in Teams’ trajecten. Dat is een twaalf weken durend traject waarbij de teams die onder de mensen vallen die in het Lean Leiderschapstraject zitten, worden opgeleid tot Lean Team. Deze teams leren zelf hun problemen op te lossen door middel van Kaizen en een prestatiedialoog te voeren. Het is de taak van de leidinggevenden om te werkvloeren en het ‘wat’ van boven te bepalen, zodat medewerkers weten wanneer zij succesvol zijn. Het opleiden en ontwikkelen van zowel de Lean Leiders als de werkvloer is uniek. En ook het betrekken van de artsen bij de Lean Leiderschapstrajecten is bijzonder. Hiermee wordt de transformatie naar een Lean organisatie in de lijn geborgd. Stafmedewerkers, kwaliteitsfunctionarissen en projectmedewerkers worden Lean Green Belt trainingstrajecten aangeboden.
Inmiddels is al de vijfde groep opgeleid.

Verbeteren is inspirerend

Waar denk jij aan bij het woord veranderen? Associeer je dit met woorden als moeilijk, ingewikkeld en zwaar? Of aan woorden als leuk, licht en inspirerend? In het Slingeland streven ze naar dat laatste. Zij dagen medewerkers uit om van verbeteren een feestje te maken en plezier te hebben in het werk. Dat lukt op veel plekken in het ziekenhuis.

Zo heeft het team Schoonmaak een thermometer gemaakt waarin zij de complimenten die zij krijgen tellen. Zij zijn tevreden als aan het einde van het jaar tachtig complimenten op de teller staan. Een ander voorbeeld zijn de medewerkers van team Dietetiek. Zij brengen hun collega’s op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Lean door middel van grappige filmpje.

Successen vieren

Successen worden gevierd in het Slingeland Ziekenhuis. Met groepen medewerkers die de Lean Green Belt hebben gehaald of het Lean Leiderschapstraject succesvol hebben afgerond wordt een feestje gevierd met slingers en een borrel.

Een greep uit de successen die dit jaar behaald zijn met Lean is uitgebeeld op een placemat. De placemat heeft een aantal dagen op de dienbladen in het personeelsrestaurant gelegen. De teams die op de placemat staan, zijn door de directie verrast met een ingelijste versie van de placemat, een bos bloemen en een pot snoep. En er is een leuk artikel verschenen in het personeelsblad van het Slingeland Ziekenhuis.

Geef het goede voorbeeld!

Hoe kan jij hiermee aan de slag? Het belangrijkste is dat je het gaat doen! Heb het lef om iets anders of iets geks te doen. Misschien moet je er een stap voor buiten jouw comfortzone zetten, maar het geeft je veel energie als collega’s verbeteren leuk gaan vinden en geïnspireerd raken.

Tijdens de Boekenclub avond bij één van de Leiders thuis worden de inzichten uit een Lean boek gedeeld door middel van verschillende spelvormen. De winnaar krijgt de befaamde Boekenclubbokaal (wisselbeker).

Soms is het moeilijk om de spreekwoordelijke parachute open te houden en kansen te zien in alles wat je tijdens de training leert over Lean. Lean coach Stefan maakte de groep hiervan bewust door verkleed als parachutist de training te openen.