Onze visie op Lean

In onze beleving richt Lean zich op drie elementen: doel, proces en mensen.

 

Doel: hoe duidelijker, hoe beter

Lean is geen doel op zich, maar wel een effectief middel om de doelen van een organisatie te bereiken. We willen altijd vooraf die doelen kennen of helpen te formuleren, zodat we de juiste dingen aanpakken. Hoe concreter de doelen, hoe succesvoller het Lean-traject. Zo doen we alleen wat nodig is, altijd in een vorm die past bij jouw organisatie en doelen.

 

Daarnaast vinden we het belangrijk snel voor resultaat te zorgen. En successen? Die moet je vieren!

 

Proces: een experiment is altijd geslaagd

Wil je weten of iets gaat werken? Dan moet je het uitproberen. Een experiment kan twee uitkomsten hebben: het experiment is geslaagd of het experiment is geslaagd! Je weet namelijk óf dat de oplossing werkt óf je kunt een oplossing uitsluiten. In beide gevallen heb je geleerd en ben je dichter bij het doel.

 

We richten ons op continu verbeteren en streven ernaar onszelf overbodig te maken. Snel maar realistisch. Dat doen we in deze volgorde: voordoen, nadoen, zelf doen. Vanaf de start brengen we onze kennis, vaardigheden en ervaringen over op jouw organisatie.

 

Mensen: betrek de échte experts

Waarom is een verandering nodig? Door die vraag eerst te beantwoorden gaan mensen sneller mee in een verandering. Bovendien vinden we bij de Lean Consultancy Group dat verbeteren leuk moet zijn. Dat is dan ook de basis van onze aanpak.

 

Het aanspreken van het denk- en doevermogen van de organisatie geeft een enorme impuls aan het bereiken van een verbetercultuur. Dat zien we keer op keer. De mensen die dagelijks in het proces werkzaam zijn kennen dat proces als geen ander en hebben vaak briljante verbeterideeën. Door deze experts te betrekken in het traject is de kans op acceptatie en succes veel groter.