De aanpak van de Lean Consultancy Group

We spreken intern vaak over de ‘LCG-way’ als het om onze aanpak gaat. Wil je graag weten of de Lean Consultancy Group bij jouw organisatiedoelen past? This is how we do it!

 

Veranderen is leuk

Stel je eens voor dat veranderen leuk is… Dan zou het doorvoeren van een verandering toch veel makkelijker zijn? Daarom kiezen we voor verrassende werkvormen en zetten we de mensen snel zelf aan het werk. Dat zorgt voor een positieve vibe. Bovendien zijn onze consultants enthousiast over hun werk. Heel enthousiast. Dat werkt aanstekelijk.

 

Inspiratie in plaats van weerstand

Je weet het vast: het heeft geen zin weerstand uit de weg te ruimen. Je kunt veel beter mensen inspireren om energie aan te boren, waarmee een zaadje voor een verandering wordt geplant. We zien keer op keer dat dit wel werkt.

 

We geloven in ‘inspireren = excelleren’ en streven ernaar dat organisaties hun processen echt anders gaan zien. Onze aanpak helpt organisaties hierbij. Soms gaan we hiervoor ook op bezoek bij andere bedrijven die we eerder hebben geholpen. Net zolang tot we iemand horen zeggen: “Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat we het eerst anders deden.”

 

We maken onszelf overbodig

Tot slot: geen enkele organisatie zit te wachten op eindeloze trajecten met externe adviseurs. Daarom maken we onszelf van meet af aan overbodig. Dit doen we door interne Lean experts en coaches op te leiden op de werkvloer. En voor iedereen geldt hetzelfde proces: voordoen, nadoen, zelf doen.

 

Onze World Class Office

Als Lean Consultancy Group zijn ook wij elke dag bezig om onze organisatie een stapje beter te maken. Wij geloven dat wij het levensgeluk van onze klanten en onze medewerkers kunnen vergroten door hen maximaal te ontzorgen. De World Class Office van LCG is als showcase een bron van inspiratie voor administratieve en ondersteunende omgevingen in Nederland. Onze drie LCG-ers Maart, Ashley en Anne vertellen je wat zij dagelijks doen om van de office een World Class Office (WCO) te maken.