Zo haal je die doelstelling nog voor Kerst

9 september 2019

Onze consultants worden niet alleen ingezet voor de begeleiding van verbetertrajecten. Naast het coachen, adviseren en trainen kunnen we ook waarde toevoegen door een leidende rol te spelen in het oplossen van een probleem of het halen van een doel. Soms kunnen organisaties een probleem niet of niet snel genoeg oplossen. Omdat er geen tijd is, geen capaciteit, of omdat er snel een resultaat moet staan.

Bij onze opdrachtgever Eigen Haard loopt al een aantal jaar een continu verbeterprogramma. En met succes. Na een aantal jaar begeleiding staat er een volwassen team dat het programma grotendeels zelf draagt. Onze consultant Frans van de Kerkhof heeft er sinds januari 2017 weekstarts gefaciliteerd, mensen opgeleid, interne Lean coaches gecoacht en verbetertrajecten begeleid: “Ik heb genoten van twee jaar adviseren, coachen en begeleiden. Maar ik voel me ook erg verbonden met het resultaat. Daarmee zorg ik niet altijd voor een maximaal leerproces. Een project leiden bleek, met mijn Lean achtergrond, coachingservaring en flinke hoeveelheid kennis van de organisatie, een goede zet.”

Programmamanager - projectleider

Van uitdaging naar mijlpaal

Eigen Haard wil met haar programma SAVE (Samen Verduurzamen) een woningportefeuille van zo’n 55.000 woningen verduurzamen. Met als eerste mijlpaal het per eind 2023 behalen van gemiddeld energielabel B voor alle woningen. De komende jaren worden daarom duizenden woningen geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Een mooie uitdaging, waar Frans eerst als Lean coach onderzocht waar verbeterslagen te behalen waren. Begin dit jaar nam hij de rol als programmamanager over. Door enkele verbeterprojecten op te zetten, zette de organisatie de afgelopen maanden mooie stappen vooruit. Frans: “We richtten het voorbereidingsproces van de verduurzaming van woningen slimmer in en voerden weekstarts in. Dit helpt ons elke week op ons doel te focussen en te kijken naar ieders bijdrage. Het werkt trouwens ook heel goed voor het teamgevoel. En het ziet ernaar uit dat de doelstelling van 2019 toch gehaald gaat worden!”

Geef je probleem uit handen

Bij LCG herkennen we deze situatie: een organisatie wil snel verder en wij kunnen soms meer betekenen dan met alleen coaching en begeleiding. Wat ons betreft smaakt dit naar meer. Daarom helpen we klanten hier graag bij: we buigen ons over problemen en projecten die een organisatie zelf niet van de grond krijgt. Met voldoende tijd, focus en de juiste vaardigheden om het probleem doelgericht aan te pakken. We kunnen worden ingezet als projectleider of programmamanager en werken samen met de experts uit de organisatie om het probleem te verhelpen.

Waarom zou je LCG daarvoor bellen?

  1. Omdat je organisatie behoefte heeft aan structuur, het scheiden van hoofd- en bijzaken en duidelijke prioriteiten.
  2. Omdat je je collega’s wilt betrekken bij en motiveren voor dit probleem: van klagers over het probleem naar dragers van de oplossing.
  3. Omdat je wilt dat de geboden oplossing het begin is van een continue verbetering. Zo komt het probleem nooit meer terug!

Heb je een groot probleem dat het liefst nog voor Kerst verholpen is? Bel ons dan. Wij gaan de uitdaging graag aan!

Contact >