Weer nr 1 Great Place to Work

27 maart 2018

Voor de vierde keer deden we mee aan de Great Place to Work. Gezien onze groei deden we dit jaar voor het eerst mee in de categorie ‘Medium-sizes Workplaces’. En ook tussen deze grotere organisaties zijn we beloond met de titel Great Place to Work. We zijn hier apetrots op en heel erg blij mee!

 

 

Martijn van Laak, mede-eigenaar van LCG: ‘Om het levensgeluk te vergroten, is het belangrijk dat werk als inspiratie wordt gezien. Daar helpen we andere bedrijven mee, maar we moeten hier zelf het goede voorbeeld geven. Met deze erkenning van Great Place to Work blijkt dat we op de goede weg zijn en daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Het is prachtig om te zien dat we zelfs in een categorie met grotere organisaties zo hoog scoren. Hier hebben we het afgelopen jaar hard voor gewerkt en ook komend jaar blijven we samen verbeteren.’

 

Great Place To Work

De lijst van Best Workplaces wordt jaarlijks samengesteld op basis van empirisch onderzoek. Great Place to Work® Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier. Op basis van de antwoorden van medewerkers en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst bepaald en alleen organisaties die voldoen aan de strenge criteria mogen een jaar lang de Best Workplace titel voeren. De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan de organisatie waarvan het werkgeversbeleid (Trust Index©) en de tevredenheid van medewerkers (Culture Audit©) het beste scoren. Omdat geluk bij de LCG zo een essentieel onderdeel is van de bedrijfsvoering vinden wij het belangrijk om hier aan mee te doen. Ook geeft het inzicht in wat te koesteren en wat te verbeteren.

 

Resultaten

In het juryrapport zijn we geprezen om de manier waarop we aan de slag zijn gegaan met de feedback van vorig jaar.

  • Het inwerktraject is verder uitgebreid met een LCG-gids die een nieuwe medewerker in de beginfase begeleidt, de introductie van een Mystery Phone en de hulpvragenapp.
  • We stellen gezamenlijk jaardoelen op en de verbeterprojecten die hiervoor nodig zijn benoemen we.
  • We hebben gewerkt aan een nieuwe salaris- en bonusstructuur. De salarissen werden intern openbaar gemaakt en iedereen was betrokken bij het ontwikkelen van een systeem waarin gelijkheid en transparantie centraal staat.

 

Bekijk het filmpje voor meer uitleg over deze verbeteringen.

 

Door deze ontwikkelingen werken we actief aan het behouden en versterken van het medewerkersgeluk. Het vergroten van het levensgeluk zit immers in ons DNA, dat is ook wat we bij klanten doen.

 

In de Trust Index en Culture Audit is LCG getoetst op geloofwaardigheid (94%), respect (94%), eerlijkheid (95%), trots (95%) en kameraadschap (97%). Medewerkers kregen in het onderzoek de volgende stelling voorgelegd: ‘LCG vind ik een Great Workplace’. Uit de resultaten blijkt dat 98% het eens is met deze stelling, dit is 1 procent hoger dan vorig jaar en een groot percentage ten opzichte van het gemiddelde (86%) van best workplaces. Hiermee is onze organisatie eerste geworden. Wij zijn met deze bekroning automatisch weer in de race om Great Place to Work Europe te worden. Vorig jaar werden we tweede van Europa in de kleinste categorie.

 

René Brouwers, directeur van Great Place to Work® Nederland: ‘De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien van andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria. Het is een resultaat om trots op te zijn!’