Speeddaten met de baas

19 maart 2018

Bron: AD.nl
Marloe van der Schrier

Bedrijven doen steeds meer moeite om nieuwe werknemers zich snel op hun gemak te laten voelen: van speeddaten met de CEO tot een ‘Mystery-Phone’ waarmee je onbekende collega’s leert kennen. Met de aantrekkende arbeidsmarkt is een goed ‘onboardingsproces’ steeds belangrijker om mensen te behouden, zeggen deskundigen.

 

Op je eerste werkdag krijg je bij Lean Consultancy Group een ouderwetse Nokia in handen, samen met een boekje met telefoonnummers van collega’s en gekke vragen. Merel van der Velde werkt nu zes maanden bij het consultancykantoor: ,,Met die telefoon leer je mensen snel kennen, want het lukt niet om iedereen meteen fysiek te spreken. Je voert door die vragen bovendien gesprekken die je niet uit jezelf hebt”, legt Van der Velde uit. Een voorbeeld uit die vragenlijst: ‘Je hebt een tafel in een restaurant met vier beschikbare plekken. Welke drie personen zou je uitnodigen?’

 

,,De relevantie van een goed ‘onboardingsproces’ is veel groter geworden. Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, gaan mensen meer bewegen tussen banen”, zegt Adriënne Verhoeven. Dat bleek vanochtend nog uit deze cijfers van het CBS. Verhoeven is eigenaar van het bureau Workwonders dat bedrijven helpt bij de inrichting van dit proces. ,,Onboarding is deels inwerken, maar ook het leren kennen van je rol. Je wordt onderdeel van het bedrijf, het moet klikken en er moet een connectie zijn. Dat neemt wat meer tijd in beslag dan alleen het inwerken.”

 

Onderzoek

Uit onderzoek van het Amerikaanse Brandon Hall Group blijkt dat meer dan de helft (51 procent) van de vertrekkers, die beslissing binnen een half jaar maakt. Gemiddeld stopt 10,2 procent binnen een jaar tijd met zijn nieuwe baan. Verhoeven: ,,De beelden en de verwachtingen die je hebt van een nieuwe baan, zetten zich na een tijdje. Dan bedenk je of het hetzelfde of anders is dan je had verwacht. Dat zie je na een bepaalde periode. Ik houd meestal negentig dagen aan.”

 

 

Lees volledige artikel op AD.nl >