LCG voor derde keer Great Place To Work

In 2017 zijn we voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland in de categorie Small & Young Workplaces. Daarnaast is onze aandacht voor het werkgeluk ook beloond met de tweede plaats in de Europese ranking voor Best Workplaces voor bedrijven onder 50 medewerkers.

 

 

De Lean Consultancy Group verspreidt het geluk 


De Lean Consultancy Group (LCG) staat voor maar liefst de derde keer op de nummer één positie van Great Place To Work Nederland. 
En de aandacht voor het werkgeluk van de eigen medewerkers is ook beloond met de tweede plaats in de Europese ranking voor Best Workplaces voor bedrijven onder 50 medewerkers. Een bijzondere prestatie waar we heel trots op zijn, omdat onze organisatie nog maar acht jaar bestaat. Ons geheim? Het is er één in de categorie ‘Practice what you Preach’. Wij zijn namelijk dagelijks met organisaties bezig om diens klanten blijer en meer tevreden te laten zijn en voor medewerkers het werk inspirerend te maken. Daarmee worden tevens betere (bedrijfs)resultaten gerealiseerd. Om de impact bij onze klanten zo groot mogelijk te maken heeft de LCG het werkplezier van de eigen medewerkers hoog in het vaandel.

 

 

Confetti consultants

Het wordt natuurlijk wel vaker geroepen dat het plezier van medewerkers voorop staat, maar om het echt in de praktijk toe te passen is toch heel iets anders. Wij hebben een ambitieus 50-jaren doel: Het vergroten van levensgeluk. Niet alleen voor anderen, ook voor onszelf. Met dit doel voor ogen is werk niet zomaar werk, werk is een inspiratiebron. Er wordt veel ruimte gegeven om elkaar te inspireren, te ontwikkelen en elkaar te laten groeien en daarmee ook de organisatie. LCG begon met drie enthousiaste compagnons. Inmiddels bestaan we uit 34 vaste medewerkers en 8 freelancers. We noemen onszelf ook wel eens ‘confetti consultants’, omdat we geloven dat het realiseren van impact bij de klant, plezier op de werkvloer en persoonlijke ontwikkeling elkaar juist versterken. 

 

 


 

 

Bij de Great Place to Work werken?
Wij hebben vacatures > 

 


 

 

De ‘LCG-cultuur’

 

Wij selecteren nieuwe medewerkers niet alleen op basis van capaciteiten en vaardigheden, maar er wordt ook gekeken naar een match met hun DNA en of die past bij de unieke ‘LCG-cultuur’. Dit DNA kenmerkt zich door gedrevenheid en enthousiasme, een grote mate van ontwikkelbaarheid en door authenticiteit. In het selectieproces bepalen we ook bij een kandidaat of dat iemand is met wie je in de kroeg een biertje wil drinken. En voorop staat de grote drijfveer en het gezamenlijke 50-jaren doel.

Een aantal concrete voorbeelden die kenmerkend zijn voor de LCG-cultuur:

 

  • Wekelijks wordt de medewerkerstevredenheid gemeten en met elkaar besproken, en waar nodig gekeken hoe deze verbeterd kan worden.
  • De LCG gelooft dat de kwaliteit van ontspanning gelijk is aan de kwaliteit van de inspanning en dat dit voor iedereen anders is. Daarom bepaal je als LCG-er het aantal vakantiedagen zelf. Een maximum is er niet, zolang je er maar minimaal 25 per jaar opneemt.
  • Ogenschijnlijke normale vieringen zoals verjaardagen, jubilea en feestdagen worden bijzonder creatief en persoonlijk gevierd. Zo werd afgelopen Sinterklaas een stoomboot met stoomorgel gehuurd om met het hele personeel over het IJ te varen en iedereen met een persoonlijk gedicht te bedanken. En natuurlijk waren de eigenaren verkleed als Sinterklaas, Zwarte Piet én het paard.
  • Het fietsevenement OudeHolle40 wordt volledig gefaciliteerd door de LCG zodat 100% van de opbrengsten naar Stichting Make-A-Wish Nederland gaat.
  • Successen en fouten worden elke week met elkaar gedeeld, de ene week telefonisch en de andere week fysiek op de zogenaamde LCG-dagen. Het delen van successen en fouten is belangrijk omdat we geloven altijd van elkaar te kunnen leren. Je hebt pas een probleem als je geen probleem hebt.

 

 

Werk is inspiratie

Het is een cirkel waar we in werken: het doel is levensgeluk vergroten. Dit wordt bereikt doordat onze medewerkers het werkplezier overdragen en daarmee bij klanten impact creëren. Dit leidt ertoe dat klant zijn bij deze organisaties als een feestje wordt beleefd. Het resultaat: meer levensgeluk.

 

Great Place To Work

De lijst van Best Workplaces wordt jaarlijks samengesteld op basis van empirisch onderzoek. Great Place to Work® onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier. Op basis van de antwoorden van medewerkers en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst bepaald en alleen organisaties die voldoen aan de strenge criteria mogen een jaar lang de Best Workplace titel voeren. Omdat geluk bij LCG zo een essentieel onderdeel is van de bedrijfsvoering vinden wij het belangrijk om hier aan mee te doen. Ook geeft het inzicht in wat te koesteren en wat te verbeteren.

 

 

 

 

Wil jij ook een Great Place to Work worden?

 

Ben je nieuwsgierig naar hoe wij deze cultuur hebben gecreëerd? Laat het ons weten! We helpen je graag. Je kunt contact met ons op nemen via info@leancg.nl of bel ons direct op +31(0)85 0655 392. 

 

 

Ook in 2015 en 2016 werd de Lean Consultancy Group de Great Place to Work.