LCG is gekroond tot nummer 7 Great Place to Work Europa

15 juni 2018

Donderdagavond 14 juni 2018 konden wij vol trots in Athene de award in ontvangst nemen voor de 7e plek in de Great Place to Work Europa ranglijst in de categorie Medium Workplaces. Bij deze jaarlijkse uitreiking worden de beste werkgevers beloond voor de organisatiecultuur waarin vertrouwen en performance centraal staan. LCG werd genomineerd voor de Europese editie nadat we dit jaar in maart voor de vierde keer op rij de eerste plek behaalden in Nederland.

 

Meer dan 1,6 miljoen werknemers van 2.800 bedrijven in heel Europa hebben deelgenomen aan het onderzoek voor de beste werkplekken in Europa lijst. In het onderzoek werden vragen gesteld over leiderschap, innovatie, integratie, organisatiecultuur en vertrouwen.

 

Great Place To Work LCG

 

Geluk bij medewerkers

Nadat LCG in 2017 eerste werd in Nederland en tweede bij Great Place to Work Europe in de categorie Small Workplaces, zijn we aan de slag gegaan met de verbeterpunten. Door de focus op geluk van medewerkers is een transparant salarissysteem ontwikkeld en een interactieve onboardingsproces. Dit leverde ons in maart de eerste plaats op bij Great Place to Work Nederland en nu de 7e plek in Europa. Dat we mikken op het vergroten van het geluk van medewerkers is niet zo gek, omdat ons 50-jarendoel gericht is op het vergroten van het levensgeluk in Nederland.

 

Michael Bush, CEO van Great Place to Work: “De organisaties op de lijst Best Workplaces in Europa van dit jaar vertegenwoordigen vooruitstrevende culturen waarin verbondenheid centraal staat. Ze begrijpen dat werknemers in de eerste plaats mensen zijn en bieden omgevingen waar ze zichzelf kunnen zijn, sterke banden kunnen opbouwen en kunnen gedijen met hun leeftijdsgenoten.”

 

Martijn van Laak, mede-eigenaar LCG: “Het is fantastisch dat we de 7e plek in de Europese lijst hebben veroverd. Het voelt als een kers op de taart na onze koppositie bij Great Place To Work Nederland. Natuurlijk gaat het niet om de titel, maar om het feit dat onze medewerkers aangeven dat we een voorbeeldwerkgever zijn waar ze zich volop kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen benutten. Dit is iets waar ik me samen met de mede-eigenaren Eppo Kuipers en Paul Hendriks en het team dagelijks voor inzet. Bovendien zetten we de lessen die we door Great Place to Work de afgelopen jaren hebben geleerd in om onze klanten te ondersteunen bij het verbeteren van hun medewerkertevredenheid.”

 

 

Over het onderzoek

 

Great Place to Work® nomineert jaarlijks de beste werkgevers binnen Europa. De lijst erkent bedrijven in vier categorieën: minder dan 50 werknemers, medium (50-500), groot (501+) en multinational. Om in aanmerking te komen voor Great Place to Work Europe, moeten bedrijven op een of meer van de nationale lijsten voorkomen in een van de 19 landen die op de lijst staan. Daarnaast is er een minimale kwantitatieve drempel waaraan bedrijven moeten voldoen op de Trust Index©-enquête en de Culture Audit©. De lijst Best Workplaces in Europa van 2018 is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld voor nationale lijsten die in de afgelopen 12 maanden zijn gepubliceerd.