Interactieve training zorgt voor beste rendement

13 februari 2018

Bron: PWnet.nl

 

Interactieve training zorgt voor beste rendement

 

Lean consultant Ashlye WadeTraining geven is een kunst. Het vraagt vaardigheden, energie en kennis om een dagdeel, dag of week leuk, gemotiveerd en informatief te houden. Een interactieve training resulteert in een betere leerervaring, zodat het getrainde beter blijft hangen. Trainingen die bestaan uit sheets vol informatie zijn niet meer van deze tijd. Hedendaagse trainingen vragen een andere aanpak.

 

 

Ashley Wade, trainer en consultant bij LCG vertelt aan PWnet hoe LCG dit aanpakt.

 

 

Visualisering

 

PowerPoints kunnen een uitkomst bieden bij presentaties, voor trainers zijn ze inmiddels echt verleden tijd zijn. Een bekende uitspraak hierover komt van leiderschapstrainer Remco Claassen: “Deel nooit het podium met iets dat meer licht geeft dan jezelf.” Daar kan Ashley zich volledig in vinden: “We kiezen er daarom voor om in onze training geen slides van het scherm af te lezen, we willen een reis met de deelnemers maken. In onze trainingen worden om die reden veel andere methodieken toegepast, zoals energizers, anekdotes en praktijkopdrachten. Een combinatie van verschillende methodieken maakt een training energiek en zorgt ervoor dat er meer informatie beklijft.”

 

 

Lees volledige artikel op PWnet >

 

 

Meer impact realiseren door het inzetten van visualisaties

 

Het is mogelijk om jezelf te trainen op het gebied van het maken van visualisaties. In onze ééndaagse training leer je wat Graphic Facilitation voor jouw organisatie kan betekenen.

 

Training Graphic Facilitation >