Hoe kan LEGO helpen bij jouw Agile skills

1 september 2017

Wie heeft er in zijn kindertijd nou niet met LEGO gespeeld? Naast dat dit ontzettend leuk was en het je creativiteit een enorme boost heeft gegeven, heeft het ook een belangrijke basis gelegd voor jouw toekomstige Agile vaardigheden. 

 

Versimpelde weergave van de praktijk

Door LEGO te gebruiken als simulatie van de praktijk, wordt alles net even wat simpeler. De kern van het Agile werken krijgt hiermee de volledige aandacht. Het gaat over je doel bepalen, het werk plannen, afstemmen met partijen waarvan je afhankelijk bent. En je moet natuurlijk een werkend product opleveren dat je kunt evalueren met de klant. Kortom alle facetten van het Agile werken komen langs en hiermee krijg je een goed beeld van wat Agile voor jou en jouw organisatie kan betekenen.

 

Echt sprinten

We werken in sprints: een vastgezette periode (bijvoorbeeld twee weken) waarin de beoogde klantwaarde geleverd wordt. Natuurlijk duurt een sprint in de simulatie geen twee weken, maar bijvoorbeeld 20 minuten. We hebben gemerkt dat dit voor de leerervaring niet uitmaakt. Je ervaart hoe het werkt, wat er nodig is om een sprint goed af te ronden, en wat daar lastig aan is! Daarmee krijg je een eerste indruk van wat je in je dagelijkse praktijk kan verwachten.

 

Plezier!

Natuurlijk brengt het spelen met LEGO enorm veel plezier met zich mee. Dat is iets wat we niet zomaar belangrijk vinden, maar wat echt een speerpunt binnen LGG is. Wij geloven er in dat veranderen inspirerend en leuk moet zijn, zodat het beter beklijft.

 

In onze Agile Inspiratiesessie op 29 september krijg je een eerste indruk van het Agile werken. In deze middag zorgen we dat je aan het eind van de sessie met meer kennis en vaardigheden over Agile werken de deur uit loopt. Veel speelplezier en wellicht tot 29 september!