“Het zijn de kleine dingen die het bouwwerk hebben gevormd”

21 maart 2019

Agile advies bij VattenfallVanaf juli 2018 pakte de divisie Heat NL van Vattenfall een van de belangrijkste veranderprojecten aan met het Scrum Framework. LCG ondersteunde hen hierbij. We interviewden Wim Schipper, Product Developer Vattenfall, die in dit traject de rol van Product Owner had.

Vattenfall is al 10 jaar het Zweedse moederbedrijf van Nuon. Sinds 2019 voert ook Nuon, de grootste energieleverancier van Nederland deze naam. De ambitie van Vattenfall is om binnen één generatie te kunnen leven zonder fossiele brandstoffen. Dat betekent onder andere dat Vattenfall alleen nog energie levert uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan zon, wind en water.

De divisie Heat NL heeft strategische doelen gedefinieerd om bij te dragen aan het realiseren van deze ambitie. Het traject van Wim hoort bij die strategische doelen. Om snel een waardevol resultaat te kunnen behalen en flexibel mee te bewegen met de omgeving koos men voor een aanpak met Agile-elementen. Het Scrum Framework was hiervoor het startpunt.

 

Lees het volledig interview >