Help, mijn medewerker heeft een Lean training gevolgd!

18 februari 2019

De Lean filosofie is niet meer weg te denken uit het huidige organisatie-landschap. Medewerkers die samen met collega’s hun eigen werk verbeteren ervaren niet alleen dat de klant blijer wordt, het geeft ze zelf ook veel energie. Daarnaast juicht het leidinggevend kader natuurlijk ook van harte toe dat doelen gehaald worden. Klant blij, medewerker blij, organisatie blij. Klinkt mooi toch?

Waar begin je?

Steeds meer organisaties kiezen er dan ook voor om met Lean aan de slag te gaan en laten hun medewerkers op Lean training gaan. Geïnspireerd met allerlei goede ideeën lopen ze met hun Green Belt certificaat onder de arm terug naar hun werk. Vol trots staan ze voor je neus te vertellen hoe ze geïnspireerd zijn geraakt en welke mogelijkheden ze allemaal zien. Het liefst willen ze zo snel mogelijk aan de slag. En jij als leidinggevende ook. Maar hoe? Waar begin je? Welke keuzes maak je? Hoe kan je dit enthousiasme omzetten in concrete resultaten? Stiekem weet je het eigenlijk nog niet…

 

Klein beginnen

Dan maar een keuze maken op basis van gezond boerenverstand. ‘Klein beginnen’ is een veel gekozen en bewezen succesvolle strategie waarmee zogenaamde ‘quick wins’ snel behaald worden. Het vonkje wordt een vuurtje! De ervaring in de praktijk leert echter dat dit vuurtje snel uit kan doven als je als leidinggevende(n) geen plan hebt. Geluiden als ‘Lean werkt hier niet’ steken de kop op en de kersverse Green Belt raakt gedesillusioneerd…

Sleutelrol leiderschap

Dagelijks stappen zetten in het behalen van organisatiedoelen en stevige resultaten oogsten vraagt om meer. Een heldere visie omgezet in concrete doelen is een van de belangrijkste elementen. De sleutelrol ligt echter bij leiderschap. Eerder schreven we al over leiderschapsontwikkeling als onderdeel van het creëren van een duurzame verbetercultuur.

Om gezamenlijk te leren en presteren is het belangrijk dat je als leidinggevende drie rollen goed vervult:

  1. Leider: De juiste dingen doen
  2. Manager: De dingen juist doen
  3. Coach: Het doe- en denkvermogen van de gehele organisatie aanboren

In onze Leergang Lean Leiderschap gaan we hier mee aan de slag. We verbinden deze rollen aan de belangrijkste Lean principes en instrumenten zodat je er direct mee aan de slag kan in je eigen praktijk. De najaarseditie start op 12 september 2019. Meer weten? Bel of mail ons gerust.

 

Door: Niek Ludden, Lean consultant & trainer
niek.ludden@leancg.nl