Een gouden horloge?

25 april 2018

Bron: RTL Z

 

Lifetime Employment

Een gouden horloge, een cheque en een bos bloemen: als je 25 jaar, of zelfs 40 jaar in dienst bent, kun je vaak rekenen op een extraatje. Maar door de flexibilisering van de arbeidsmarkt halen steeds minder mensen die periode. En nou ja, is zo’n horloge nou wel zo spannend? Deze bedrijven proberen het anders te doen.

 

Werkverjaardag

LCG is een jong bedrijf dat het anders wil aanpakken. De datum van indiensttreding wordt de ‘werkverjaardag’ genoemd. Ieder jaar krijg je op je ‘verjaardag’ een salarisverhoging. Dat gebeurt bij veel andere bedrijven ook, maar daar heet het waarschijnlijk geen werkverjaardag.

 

Een jubileumuitkering kennen we niet bij LCG. In plaats daarvan proberen we  iets speciaals te doen voor elke werknemer die 5 jaar in dienst is. “Voor elke collega bedenken we wat we kunnen doen om hem of haar te verrassen”, zegt mede-eigenaar Martijn van Laak.

 

Een heel eigen feestje

 

Één van de recent jubilerende collega’s, Ronnie Wenting, is supporter van De Graafschap. “Als verrassing waren wij toen ineens met alle collega’s aanwezig bij een wedstrijd van De Graafschap. We hadden in zijn naam de wedstrijdbal gesponsord, dus dat werd in de rust omgeroepen en na afloop van de wedstrijd kreeg hij de bal en een gesigneerd shirt van zijn favoriete speler mee naar huis. Daarna hebben we natuurlijk nog een mooi feestje gevierd.”

Ook andere collega’s hebben een feestje gehad dat helemaal op hen was toegespitst, zoals een werknemer die met alle collega’s een enorme spelletjesavond cadeau kreeg.

 

Lees volledige artikel op RTLZ.nl >