"Dit examen was voor mij de kers op de taart"

2 mei 2018

 

Lean Black Belt Chris Schraver

 

Chris Schraver is als procesanalist bij ROC West-Brabant verantwoordelijk voor het monitoren van ondersteunende diensten, zoals de deelnemers- en de financiële administratie. Sinds hij startte met Lean breiden zijn diensten zich als een olievlek uit. Chris: “Collega’s krijgen door de hands-on aanpak van Lean meer begrip voor elkaars taken. Hun weerstand verdwijnt doordat ze het respect en vertrouwen krijgen dat zij zelf aan het roer staan.”

 

“Weerstand verdwijnt doordat collega’s het respect en vertrouwen krijgen dat zij zelf aan het roer staan.”

 

Twee jaar na het behalen van zijn Lean Green Belt bij LCG in 2015, startte Chris het Lean Black Belt-traject: “Hierbij pak je in je eigen werkomgeving een grote verandering aan. Ik heb me beziggehouden met het standaardiseren van bedrijfsgerichte trajecten, waarbij leerlingen worden opgeleid voor een bepaald werkveld. Deze trajecten voldeden niet. Daarom hebben we het proces gestandaardiseerd en uitgeschreven. Voorheen wisten de collega’s van onze acht colleges niet waar ze terecht konden met vragen of welke contracten er gebruikt moesten worden. Nu is alles centraal geregeld met één contactpunt voor iedereen.”

 

“Ik word als Lean-expert nu beter gevonden binnen de organisatie, ook buiten mijn eigen afdeling.”

 

Het praktijkexamen voor Chris’ Lean Black Belt volgde in maart 2018. “Tijdens het examen vroeg men mij expliciet feedback te geven op mijn eigen handelen. Hierdoor móet je wel nadenken over jezelf en je werkwijze. Het feit dat ik mijn examen heb gehaald geeft me veel voldoening. Na het behalen van mijn Lean Green Belt wilde ik aanvankelijk snel door met de Lean Black Belt-training. Maar het wordt door LCG aangeraden eerst ervaring op te doen. Dat is gelukt met dit traject. Bovendien word ik als Lean-expert nu nog beter gevonden binnen de organisatie, ook buiten mijn eigen afdeling. Dat voelt goed. Het examen was voor mij de kers op de taart!”

 

“Het Lean Black Belt-examen was voor mij de kers op de taart!”

 

Chris Schraver – Proces analist – ROC West-Brabant – c.schraver@rocwb.nl