De Lean Consultancy Group behoort tot de beste werkgevers van Europa

Great Place To Work 

 

De ranglijst is een initiatief van de wereldwijde organisatie Great Place To Work®. Door middel van empirisch onderzoek worden duizenden organisaties gemeten. In 2017 hebben 2.340 bedrijven meegedaan. In het medewerkersonderzoek, de Trust Index, wordt het vertrouwen, trots en plezier gemeten onder medewerkers. Daarnaast wordt het werkgeversbeleid beoordeeld via de Culture Audit. Great Place To Work® heeft als missie een betere wereld te creëren door een bijdrage te leveren aan het vertrouwen, trots en collegialiteit binnen organisaties. Een missie die haarfijn aansluit bij het ambitieuze 50-jaren doel van LCG: Het vergroten van levensgeluk.

 

Practice what you Preach

 

LCG helpt organisaties in diverse sectoren hun prestaties te verbeteren door gebruik te maken van de Lean en Agile filosofie. De essentie hierbij is om de klanten van die organisaties blijer en meer tevreden te laten zijn en voor medewerkers het werk inspirerend te maken. Om de impact bij klanten zo groot mogelijk te maken heeft LCG het werkplezier van de eigen medewerkers hoog in het vaandel. Het is geweldig dat dit door een onafhankelijke partij zo wordt gewaardeerd. LCG is ontzettend trots om de tweede plek van Europa te hebben.

 

 

Confetti consultants

 

Het wordt natuurlijk wel vaker geroepen dat het plezier van medewerkers voorop staat, maar om het echt in de praktijk toe te passen is toch heel iets anders. LCG heeft als doel om het levensgeluk te vergroten. Niet alleen voor anderen, ook voor henzelf. Met dit doel voor ogen is werk niet zomaar werk, werk is een inspiratiebron. Er wordt veel ruimte gegeven om elkaar te inspireren, te ontwikkelen en elkaar te laten groeien en daarmee ook de organisatie. Het bedrijf begon met drie enthousiaste compagnons. Inmiddels bestaat LCG uit 34 vaste medewerkers en 8 freelancers. Ze noemen zichzelf ook wel de ‘confetti consultants’, omdat de LCG gelooft dat het realiseren van impact bij de klant, plezier op de werkvloer en persoonlijke ontwikkeling elkaar juist versterken. 

 

 

De LCG-cultuur

 

LCG selecteert nieuwe medewerkers niet alleen op basis van capaciteiten en vaardigheden. Er wordt veel waarde gehecht aan een match met hun DNA en of die past bij de unieke ‘LCG-cultuur’. Dit DNA kenmerkt zich door gedrevenheid en enthousiasme, een grote mate van ontwikkelbaarheid en door authenticiteit. Voorop staat de grote drijfveer en het gezamenlijke 50-jaren doel. In het selectieproces bepaalt LCG bij een kandidaat ook of dat iemand is met wie ze in de kroeg een biertje willen drinken. 

 

Een aantal concrete voorbeelden die kenmerkend zijn voor de LCG-cultuur:

 

  • Wekelijks wordt de medewerkerstevredenheid gemeten, met elkaar besproken en waar nodig gekeken hoe deze verbeterd kan worden.
  • LCG gelooft dat de kwaliteit van ontspanning gelijk is aan de kwaliteit van de inspanning en dat dit voor iedereen anders is. Daarom bepaal je als LCG-er het aantal vakantiedagen zelf. Een maximum is er niet, zolang je er maar minimaal 25 per jaar opneemt.
  • Ogenschijnlijke normale vieringen zoals verjaardagen, jubilea en feestdagen worden bijzonder creatief en persoonlijk gevierd. Zo werd afgelopen Sinterklaas een stoomboot met stoomorgel gehuurd om met het hele personeel over het IJ te varen en iedereen met een persoonlijk gedicht te bedanken. En natuurlijk waren de eigenaren verkleed als Sinterklaas, Piet én het paard.
  • Het fietsevenement OudeHolle40 wordt volledig gefaciliteerd door de LCG zodat 100% van de opbrengsten naar Stichting Make-A-Wish Nederland gaat.
  • Successen en fouten worden elke week met elkaar gedeeld, de ene week telefonisch en de andere week fysiek op de zogenaamde LCG-dagen. Het delen van successen en fouten is belangrijk omdat LCG gelooft in het belang van tijd nemen voor zelfreflectie en in altijd van elkaar kunnen leren. Je hebt pas een probleem als je geen probleem hebt.

 

 

Werk is inspiratie

 

Het is een versterkende cirkel waar LCG in werkt: het doel is levensgeluk vergroten. Dit wordt bereikt doordat medewerkers van LCG het werkplezier overdragen en daarmee bij hun klanten impact creëren. Dit leidt ertoe dat klant zijn bij deze organisaties als een feestje wordt beleefd. Het resultaat: meer levensgeluk. 

 

 

LCG start binnenkort met een mooi nieuw initiatief om het werkplezier bij medewerkers te verhogen. Nu al nieuwsgierig geworden wat dit voor jou kan betekenen? Laat het ons weten! We helpen je graag. Je kunt contact met ons op nemen via info@leancg.nl of bel ons direct op +31(0)85 0655 392.